竹木簡在線網校
兩千萬學生首選

2017年小升初英語分班考試模拟試題及答案

 二維碼 21

2017小升初英語分班考試模拟試題及答案

找出劃線部分發音不同的單詞 (5%)

1.(   )A. look B. cool C. school D. zoo

2.(   )A. mine B. with C. knife D. behind

3.(   )A. teacher B great C clean D please

4.(   )A. pear B. hair C. here D. wear

5.(   )A. what B. which C. white D. whose

二、詞型轉換(10%)

1. country (複數) ____________  2. far (比較級)______________________

3. open (現在分詞)_________   4. quick (副詞)______________________

5. sea(同音詞) _______________ 6. we(形容詞性物主代詞)____________

7. one (序數詞) _____________  8. hear (同音詞) _________________

9 sun(形容詞)_____________ 10. ran(原形)_______________________

.選擇填空(10%)

(   ) 1. After school we usually play _________ soccer for half _________ hour on _________ sports ground.

A. /; an; the B. the; a; the C. /; a; / D. the; an; a

(   ) 2. — Is she a bus driver?

— _________. She is a postwoman.

A. No, she isn't B. Yes, she is C. No, she is D. Yes, she isn't

(   ) 3. Can you help my child ______ his science ______ Tuesday mornings?

A. in; in B. with; on C. for; at D. with; at

(   ) 4. — Is this your shoe?

— Yes, it is, but where is _________?

A. the others B. other one C. another  D. the other one

(   ) 5. That storybook is very _________. The children are _________ in it.

A. interesting; interest B. interest; interested

C. interesting; interested D. interested; interesting

(   )6. There _________ a ruler and some pencils in the pencil-box.

A. be B. is C. are D. has

(   )7 .It often rains __________ in the summer of Nanjing.

A. strong B. big C. hard D. heavy

(   )8. The basketball ______________ the bed isn’t mine.

A. under B. is under C. is on D. is

(   )9.Thank you ________ giving me so much help.

A. to B. for C. with D. in

(   )10. ------What did you do last night?

------ I did my homework and _______ TV.

A. watch B. watched C. will watch D. am watching

四、情景匹配 (10%)

A

(   ) 1.Who is taller, you or Yang Ling? A. You can take bus No.3.

(   ) 2. How can I get to the park? B. You can go there by bus.

(   ) 3. Who runs faster than GaoShan? C. YangLing is.

(   ) 4. Which bus shall I take? D. YangLing does.

(   ) 5. Would you like to join us? E. Yes , I’d like to.

B

(   ) 1. Where are you going? A. It’s on the 1st of May.

(   ) 2. What are you going to do? B. I’m going to go shopping.

(   ) 3. Can I know your address?C. It’s the 1st of May.

(   ) 4. When’s May Day? D. Of course.

(   ) 5. What’s the date today? E. I’m going to the shop.

.用括号内所給單詞的正确形式填充。(10%)

1. Li Ming, what about_________(步行) to school?

2. They are going _________(fish) tomorrow.

3. The boys are reading the __________(interest) book, Harry Potter II.

4. ----What is your hobby?

---- _________. (dance)

5. The weather gets _________ (cold) and the nights get ______ (long) in winter.

6. Sometimes he _________ (play) basketball on the playground after school.

7. Jack, with his classmates, often _______ (go) to the bookshop to buy books on Sundays.

8. The pair of jeans _______ (be) yoursit isn’t mine.

9. Mary enjoys (go) shopping on Sundays.

10. I would like _________ ( have) lunch at home .

.句型轉換(10%)

1. Lily often does some reading in the morning. (改為否定句)

Lily ______ often ______ some reading in the morning.

2. Sometimes I go to the cinema with Nick on Saturday. (就劃線部分提問)

_______ do you sometimes go to the cinema ________ on Saturday?

3. We go to school from Monday to Friday. (同義句改寫)

We go to school ______ _______ a week.

4. What does Kate do? (同義句改寫) ______ ______Kate?

5. He goes to school by bus. (同義句) He ______ a bus______ school.

6. He usually gets up at twenty to seven in the morning. (畫線部分提問)

_______ _______ does he usually get up in the morning?

7. The children like teddy bears best. (同義句)

Teddy bears _____ the children's _____ toys.

8. 他比我小兩歲。

He is two years _______ ______ me.

9. His father loves playing cards when he is free. (對畫線部分提問)

What his father love ________ when he is free?

10. You can’t play football on the street.(祈使句)

________ ________ football on the street.

.下面的句子都有一處錯誤,請在錯誤處劃線,并在橫線上改正。(5%)

1. She jumps high than the other girls in his class. (   )_________

2. They have Chinese, Math, and English on every Tuesday. (   )_________

3. We don’t have a art lesson today. (   )________

4. I like play basketball, football, and tennis. (   )_________

5. Are you go to bed at about 10:00? (   )_________

.根據上下文完成下列對話。(10%)

It is S________ tomorrow, my parents and I are g________ to the park. In the park t______ is a r______, I want to s_____ there, because it is very h___ in summer. Swimming c____ make me cool. But you know I am not g____ at swimming, my father will teach me h____ to swim. I think I w____ have a good time there.

.閱讀理解。(10%)

A

The Road family often does housework together at the weekends. Pam often cleans bedrooms. Her father buys groceries (食品雜貨) for the next week. Her mum washes the clothes. John, Pam’s brother, helps to cut grass in their garden.

The Roads often ride a bike to the park nearby. In the park, they can play basketball and football. They always have a good time there.

It is happy when a family works and plays together.

(   ) 1. How many people are there in the Road family? __________

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

(   ) 2. The Road family likes to __________________.

A. go on a picnic B. go shopping

C. have a rest D. go to the park

(   ) 3. When the family work together, they feel________.

A. tired B. happy C. angry D. sad

(   ) 4. ____________ cuts the grass in the garden.

A. Father B. Mother C. Pam D. John

(   ) 5. A good title (标題) for the passage is ___________.

A. A family works and plays together B. Cleaning the rooms

C. A happy family D. Pam and her parents

B

Tony comes home from school. He wants to play football, but he has a lot of homework.

“Hello, Tony!” says his mother. “How is school today?”

“Fine. But I have a lot of homework,” Tony says. “I’d like a bottle of milk.”

“Sorry, there isn’t any. You can eat some cakes. But please don’t eat too many. We’re going to have supper.”

Tony eats some cakes. Then he sits at the table. He begins to do his homework.

Mother goes to the shop. She buys some milk and some bread. There are not many people in the shop. She comes home soon.

Tony is still doing his homework.

“Tony, you are a good boy,” his mother says. “You’re going to do well this year.”

“But I can’t play football today,” Tony says sadly.

(   )6. Tony is a _________.

A. football player B. student C. teacher D. cook

(   )7. “How is school today?” means “_________”

A. What is the school like today? B. What classes do you have today?

C. Do you like your new school? D. How’s your study at school today?

(   )8. Tony wants to have some _________, but there isn’t any.

A. milk B. cakes C. bread D. ice cream

(   )9. Tony’s mother goes to the shop _________.

A. to see her old friend B. to buy a football for her son

C. to do some shopping D. to sell some food

(   )10. When mother comes home, Tony is _________.

A. playing football B. eating cakes

C. doing his homework D. watching TV

.完形填充。(10%)

Xiao Ling is a middle school student. She likes English and she is good __1__it. She often __2__ her parents about her English study. Now she is talking __3__ her father about her English study again.

Xiao Ling says, “Look, Dad, this is our new English book. There are a lot of interesting __4__ in it.”

“Mmm, not bad. Do you speak only English in class, 5 does your teacher explain (解釋) everything to you in Chinese?”

“Oh, our teacher speaks to 6 only in English. Sometimes it’s not easy for us 7 her, but she says listening and speaking help 8 .

“I think she’s right. Does she speak English very slowly?”

“Not 9 . Sometimes we don’t understand her. Then she has to say it again.”

“It’s interesting to study English, isn’t it?”

“Yes. And I’m going to work 10 at it in the new school year.”

“That’s good. I’m sure you’ll study better.”

(   )1.A.in B. with C. at D. about

(   )2.A.tells B. speaks C. says D. talks

(   )3.A.for B. with C. about D. on

(   )4.A.story B. a story C. stories D. storys

(   )5.A.and B. but C. how D. or

(   )6.A.we B. our C. us D. ours

(   )7.A.to understand B. understand

C. understanding D. understand

(   )8.A.many B. a lot C. a lot of D. too many

(   )9.A.alwaysB. sometimes C. good D. speak

(   )10.A.hard B. harder C. the harder D. hardest

十一.寫作。(10%)

你即将成為一名中學生,在中學校園裡,你會接觸到新的同學和新的老師,現請你對自己的情況做一下自我介紹。内容包括以下幾點。

1. 你的性别,年齡。

2. 你的愛好。

3. 你喜歡哪些學科。/你為何喜歡這些學科?

4. 你父母的職業。等等。

不少于六句話。

參考答案

找出劃線部分發音不同的單詞 (5%)

1.A  2. B  3. B   4. C  5. D

按要求寫出相應的單詞 (5%)

1. countries   2. farther  3. opening  4. quickly  5. see

6. ours   7. First   8. here   9. sunny   10. run

. 選擇填充 (10%)

1.A  2. A  3. B  4. D  5. C  6. B  7. C   8. A   9. B  10. B

.情景匹配。(10%)

A) 1. C. 2. B 3. D 4. A 5. E

B) 1. E 2. B 3. D 4. A 5. C

.用括号内所給單詞的正确形式填充。(10%)

1.walking 2. fishing 3. interesting 4. Dancing 5. colder; longer

6. plays 7. goes 8. is 9. going 10. to have.

按要求寫句子 (10%)

1.doesn’t; do 2. Who; with 3. 5 days 4. What is 5. takes; to6. What time

7. are favorite 8. younger; than 9. does; doing 10. Don’t play

.下面的句子都有一處錯誤,請在錯誤處劃線,并在橫線上改正。(5%)

1.B higher; 2 C every/on 3. C an 4. B playing 5. A Do

.根據上下文完成下列對話。(10%)

1. Sunday/Saturday  2. going   3. there   4. river  5. swim

6. hot 7. can 8. good  9. how  10. will

.閱讀理解。(10%)

1. C   2. D  3. B  4. D  5. C  6. B  7. D  8. A.  9. C   10. C

.完形填充。(10%)

1. C  2. A  3. B   4. C   5. D   6. C   7. A   8. B   9. A  10. B

十一.寫作。(10%)


文章分類: 精品專區
http://m.juhua255782.cn|http://wap.juhua255782.cn|http://www.juhua255782.cn||http://juhua255782.cn